Nyheter


Tillbaka till översikten

2022-06-23

Glad sommar!

Nu står sommaren för dörren med bara en dag kvar till midsommar. Vi hoppas att ni har haft en fin vår och att arbetet med Återhämtningsguiden har gått som planerat. Under våren har vi lanserat studiecirklarna för anhöriga, genomfört slutkonferensen för Återhämtningsuiden- för dig som står nära någon som mår dåligt. Vi har utbildat både öppen och slutenvården och dessutom lanserades CEPI- studien som undersökte implementeringsarbetet på heldygnsvårdsavdelningar. Nu blickar vi fram mot hösten som redan nu börjar bli fullspäckad av föreläsningar, introduktioner och nya samarbeten!

Sommarstängt
Under perioden 15 juli - 7 augusti är det inte möjligt att beställa Återhämtningsguiden då vi har semester. Beställningarna öppnar igen den 8 augusti.

Återhämtningcaféer
På flera platser i Skåne hittar du Återhämtningscaféer. En plats dit personer som vill träffa andra, kan ses och dela tankar och berättelser om återhämtning, där Återhämtningsguiden- för dig som mår dåligt har använts som grund i träffarna. Ett väldigt uppskattat koncept! Vill du veta mer om caféerna kontakta oss, så förmedlar vi information vidare.

Rättspsykeatrin
Sedan 2021 ha de i Vadstena arbetat med Återhämtningsguiden- för dig som mår dåligt inom rättspsykiatrin. Det är NSPHs viktiga projekt “Inflytande i rättspsykiatrin” som syftar till att öka brukarinflytandet för patienter och anhöriga i rättspsykiatrin. Här arbetar personal med återhämtning tillsammans med brukare. Vill du veta mer om projektet, kan du läsa här: https://rattspsykiatri.nsph.se/

Glad sommar önskar vi på Återhämtningsguiden

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här:
https://gansub.com/t/pm/5597203480849/Tillbaka till översikten